Kosmetyki z konopi dla skóry wrażliwej
Używasz świetnego kremu i możesz go polecić? Chcesz się podzielić opinią o ulubionym producencie lakierów do paznokci? Dołącz do nas.
- kasparka
Kosmetyki z konopi dla skóry wrażliwej
Sama na co dzień borykam się ze skórą wrażliwą, dlatego staram się używać kosmetyków, które dobrze nawilżają i nie podrażniają skóry. Jakiś czas temu odkryłam, że kosmetyki na bazie oleju z konopi doskonale działają na moją skórę. Zazwyczaj na wieczór myję się żelem pod prysznic z wyciągiem z konopi, a następnie używam balsam do ciała z olejem z konopi https://medicalhemp.pl/produkt/balsam-do-ciala/. Dzięki temu skóra przestaje swędzieć i szczypać oraz znikają zaczerwieniania. Kosmetyki te są polecane także osobom z egzemą lub atopowym zapaleniem skóry.
- absolka
Re: Kosmetyki z konopi dla skóry wrażliwej
O a to ciekawe, muszę zapoznać się z tym kosmetykiem, dowiedzieć się więcej, tylko czy będzie on też odpowiedni dla mnie odpowiedni ... Ja od dawna mam problem z suchą skórą i wiem że popełniałam wiele błędów, teraz wiem jak pielęgnowac suchą skórę bo poczytałam sobie o tym na tej stronie https://www.bioderma.pl/twoja-skora/sko ... rdzo-sucha . Mam nadzieje że w końcu moja skóra będzie nawilżona i elastyczna.
- candy
Niestety pielęgnacja skóry wrażliwej i suchej bywa czasem męcząca, gdyż nie można używać byle jakich kremów tylko takich które będą przede wszystkim nawilżać i regenerować skórę. Moja córka niestety ma bardzo wrażliwą skórę i stosowałyśmy już chyba wszystkie kosmetyki. Nie powiem były one skuteczne, ale tylko przez chwilę, aż trafiłyśmy na balsam do bardzo suchej skóry. Stosowałyście już może taki balsam?
- Syliwa43
Też sporo czytałam o tych konopnych kosmetykach ale póki co nie mam potrzeby ich używania. Wolę stawiać na bardziej znane mi produkty
Bardzo lubię migdałowy olejek do kąpieli marki HB. Fajnie nawilża, ma w składzie też witaminę E, więc odżywia skórę 

- Philli
Bardzo zaciekawiła mnie Wasza oferta. Jak najbardziej będę to musiał wypróbować. U mnie w rodzinie aktualnie używa się https://www.le-petit-marseillais.pl/ . Te kosmetyki są świetne zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Nadają się na każdą skórę, nawet tą najbardziej delikatną czy suchą. Po prostu trzeba to wypróbować.
Gdyby można było spojrzeć na świat bez żadnej ochrony, uczciwie i odważnie - pękłyby nam serca.
- Elitka33
Z konopii kosmetyki są bardzo dobre, zwłaszcza np do skóry trądzikowej. Jeśli chodzi z kolei np o skórę suchą, taką np po lecie czy coś, to super opcją jest np zabieg regeneracyjny z Restylane Skinboosters. Miałam ten zabieg dwa razy, po lecie i po laserowym usuwaniu blizn.
- blondzia
Uwielbiam kosmetyki z dodatkiem konopii, działają cuda, a moim ulubionym jest krem do rak z novaclear http://novaclear.eu/produkt/krem-do-rak ... -konopnym/ na taka pogode jak mamy obecnie za oknem to sztosik.
- ella
Moim faworytem są produkty naturalne od marki https://alkemie.com/ .Do każdego typu cery. Kremy, pianki, żele do mycia, maseczki, peelingii, serum i inne. Można też skorzystać z darmowej porady online, by dobrać idealny kosmetyk dla siebie.
Post autor: Śliwka »
Moja skóra zawsze była wrażliwa i podrażniona. Czasem wyglądało to tak, że nawet nie wiedziałam co mogło ją podrażnić.
Okazało się, że mam AZS. Na szczęście łagodną wersję, ale musiałam wymienić wszystkie płyny, mydła i balsamy. Kupiłam mleczko z exomega control i okazało się, że bardzo dobrze nawilża przesuszone miejsca i łagodzi podrażnienia. Teraz stosuje również kilka innych emolientów z exomegi i problem suchej skóry wydaje się opanowany
Okazało się, że mam AZS. Na szczęście łagodną wersję, ale musiałam wymienić wszystkie płyny, mydła i balsamy. Kupiłam mleczko z exomega control i okazało się, że bardzo dobrze nawilża przesuszone miejsca i łagodzi podrażnienia. Teraz stosuje również kilka innych emolientów z exomegi i problem suchej skóry wydaje się opanowany
Wróć do „Kosmetyki, firmy i sprzęt kosmetyczny”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Kosmetyki, firmy i sprzęt kosmetyczny
- ↳ Zabiegi Gabinetowe
- ↳ Stylizacja paznokci
- ↳ Makijaż
- ↳ Pielęgnacja
- ↳ Inne
- ↳ Jak się odmłodzić
- ↳ Siła, witalność
- ↳ Kremy