moczenie nocne u dziecka
Re: moczenie nocne u dziecka
Post autor: Maniś »
Post autor: łodi »
zdarza sie to już od paru miesięcy , kilka razy w tygodniu, dziecko ma już 6 lat więc już dawno w nocy nie powinno się moczyć i było tak że normalnie sucha noc byłaManiś pisze: ↑18 mar 2021, 18:58 Zacznijmy może od tego, skąd wiesz, skąd masz pewność, że jest to właśnie moczenie nocne? Konsultowałaś to z kimś? Jak często i od kiedy się to zdarza? Od samego początku, czyli od odpieluchowania dziecka to się pojawia? Wiem, że zadają dużo pytań, ale to wszystko może być istotne. Daj znać.
Post autor: Gośka »
Czyli to moczenie wtórne? Może jakaś infekcja? Albo dziecko coś przeżywa? Ma jakieś problemy w szkole?łodi pisze: ↑20 kwie 2021, 18:43zdarza sie to już od paru miesięcy , kilka razy w tygodniu, dziecko ma już 6 lat więc już dawno w nocy nie powinno się moczyć i było tak że normalnie sucha noc byłaManiś pisze: ↑18 mar 2021, 18:58 Zacznijmy może od tego, skąd wiesz, skąd masz pewność, że jest to właśnie moczenie nocne? Konsultowałaś to z kimś? Jak często i od kiedy się to zdarza? Od samego początku, czyli od odpieluchowania dziecka to się pojawia? Wiem, że zadają dużo pytań, ale to wszystko może być istotne. Daj znać.
Post autor: Łasia »
Może i warto to sprawdzić, albo inaczej: nie zaszkodzi konsultacja, ale na stronie suchego poranka https://suchyporanek.pl czytałam o tym, że problem ze strony psychologii, to raczej marginalna sprawa w tym temacie.Gośka pisze: ↑28 kwie 2021, 9:42Czyli to moczenie wtórne? Może jakaś infekcja? Albo dziecko coś przeżywa? Ma jakieś problemy w szkole?łodi pisze: ↑20 kwie 2021, 18:43 zdarza sie to już od paru miesięcy , kilka razy w tygodniu, dziecko ma już 6 lat więc już dawno w nocy nie powinno się moczyć i było tak że normalnie sucha noc była
Post autor: łodi »
zdecydowanie wtórne bo do tej pory się nie moczyło, infekcja nie badania zrobione, nawet u psychologa byliśmy i nie stwierdził żeby to miało być na tle nerwowym, na co dzień dziecko jest pogodne, zachowuje się jak zwykleGośka pisze: ↑28 kwie 2021, 9:42Czyli to moczenie wtórne? Może jakaś infekcja? Albo dziecko coś przeżywa? Ma jakieś problemy w szkole?łodi pisze: ↑20 kwie 2021, 18:43zdarza sie to już od paru miesięcy , kilka razy w tygodniu, dziecko ma już 6 lat więc już dawno w nocy nie powinno się moczyć i było tak że normalnie sucha noc byłaManiś pisze: ↑18 mar 2021, 18:58 Zacznijmy może od tego, skąd wiesz, skąd masz pewność, że jest to właśnie moczenie nocne? Konsultowałaś to z kimś? Jak często i od kiedy się to zdarza? Od samego początku, czyli od odpieluchowania dziecka to się pojawia? Wiem, że zadają dużo pytań, ale to wszystko może być istotne. Daj znać.
Post autor: Zięba »
A bierzesz pod uwagę wprowadzenie alarmu wybudzeniowego? Wiem, że to urządzenie ma naprawdę dobre opinie.łodi pisze: ↑30 kwie 2021, 12:21 zdecydowanie wtórne bo do tej pory się nie moczyło, infekcja nie badania zrobione, nawet u psychologa byliśmy i nie stwierdził żeby to miało być na tle nerwowym, na co dzień dziecko jest pogodne, zachowuje się jak zwykle
Post autor: Mońka »
Dokładnie, w takiej sytuacji zastanowiłabym się też nad alarmem wybudzeniowym, u mnie pomógł i żałuję tylko, że tak późno spróbowałam tej metody.Zięba pisze: ↑20 maja 2021, 16:38A bierzesz pod uwagę wprowadzenie alarmu wybudzeniowego? Wiem, że to urządzenie ma naprawdę dobre opinie.łodi pisze: ↑30 kwie 2021, 12:21 zdecydowanie wtórne bo do tej pory się nie moczyło, infekcja nie badania zrobione, nawet u psychologa byliśmy i nie stwierdził żeby to miało być na tle nerwowym, na co dzień dziecko jest pogodne, zachowuje się jak zwykle
Post autor: iśka »
A co to właściwie jest i jak działa taki alarm?Mońka pisze: ↑21 maja 2021, 12:43Dokładnie, w takiej sytuacji zastanowiłabym się też nad alarmem wybudzeniowym, u mnie pomógł i żałuję tylko, że tak późno spróbowałam tej metody.Zięba pisze: ↑20 maja 2021, 16:38A bierzesz pod uwagę wprowadzenie alarmu wybudzeniowego? Wiem, że to urządzenie ma naprawdę dobre opinie.łodi pisze: ↑30 kwie 2021, 12:21 zdecydowanie wtórne bo do tej pory się nie moczyło, infekcja nie badania zrobione, nawet u psychologa byliśmy i nie stwierdził żeby to miało być na tle nerwowym, na co dzień dziecko jest pogodne, zachowuje się jak zwykle
Post autor: Tośka »
Alarm wybudzeniowy to jest takie urządzenie z sondą, którą umieszcza się w bieliźnie dziecka - w kontakcie z wilgocią alarm zaczyna piszczeć i dziecko się budzi po to, żeby mogło skończyć siku w toalecie. Uczy dziecka nawyku wstawania na siku.iśka pisze: ↑30 maja 2021, 2:10A co to właściwie jest i jak działa taki alarm?Mońka pisze: ↑21 maja 2021, 12:43Dokładnie, w takiej sytuacji zastanowiłabym się też nad alarmem wybudzeniowym, u mnie pomógł i żałuję tylko, że tak późno spróbowałam tej metody.Zięba pisze: ↑20 maja 2021, 16:38
A bierzesz pod uwagę wprowadzenie alarmu wybudzeniowego? Wiem, że to urządzenie ma naprawdę dobre opinie.
Post autor: Łucja »
No dobrze, ale czy dziecko da sobie w ogóle coś takiego założyć? Nie odczuwa żadnego dyskomfortu?Tośka pisze: ↑31 maja 2021, 12:16Alarm wybudzeniowy to jest takie urządzenie z sondą, którą umieszcza się w bieliźnie dziecka - w kontakcie z wilgocią alarm zaczyna piszczeć i dziecko się budzi po to, żeby mogło skończyć siku w toalecie. Uczy dziecka nawyku wstawania na siku.iśka pisze: ↑30 maja 2021, 2:10A co to właściwie jest i jak działa taki alarm?Mońka pisze: ↑21 maja 2021, 12:43
Dokładnie, w takiej sytuacji zastanowiłabym się też nad alarmem wybudzeniowym, u mnie pomógł i żałuję tylko, że tak późno spróbowałam tej metody.
Post autor: Kręgiel »
Myślę, że musisz porozmawiać z dzieckiem otwarcie, o problemie, o tym, że jest takie urządzenie jak alarm wybudzeniowy i nie powinno być problemu. Dziecko zrozumie, że ma mu to pomóc.Łucja pisze: ↑30 lip 2021, 8:20
No dobrze, ale czy dziecko da sobie w ogóle coś takiego założyć? Nie odczuwa żadnego dyskomfortu?
Post autor: Gosieńka »
Zainteresowała mnie ten alarm, gdzie można kupić taki sprzęt? Czy powinnam się najpierw skonsultować z lekarzem przed zakupem?Kręgiel pisze: ↑31 lip 2021, 15:51Myślę, że musisz porozmawiać z dzieckiem otwarcie, o problemie, o tym, że jest takie urządzenie jak alarm wybudzeniowy i nie powinno być problemu. Dziecko zrozumie, że ma mu to pomóc.Łucja pisze: ↑30 lip 2021, 8:20
No dobrze, ale czy dziecko da sobie w ogóle coś takiego założyć? Nie odczuwa żadnego dyskomfortu?
Post autor: Syłwia »
Alarm wybudzeniowy kupisz na pewno w sklepie medycznym - albo przez inernet, albo stacjonarnie. Ja wychodzę z założenia, że zawsze warto skonsultować takie rzeczy z lekarzem, ale nie jest to obowiązekGosieńka pisze: ↑27 sie 2021, 7:35 Zainteresowała mnie ten alarm, gdzie można kupić taki sprzęt? Czy powinnam się najpierw skonsultować z lekarzem przed zakupem?

Post autor: Gosieńka »
Ok, dzięki, w tygodniu spróbuję się umówić na konsultację, a te alarmy zaczęłam w internecie już sobie oglądać, nie wygląda to jakoś strasznie.Syłwia pisze: ↑28 sie 2021, 16:07Alarm wybudzeniowy kupisz na pewno w sklepie medycznym - albo przez inernet, albo stacjonarnie. Ja wychodzę z założenia, że zawsze warto skonsultować takie rzeczy z lekarzem, ale nie jest to obowiązekGosieńka pisze: ↑27 sie 2021, 7:35 Zainteresowała mnie ten alarm, gdzie można kupić taki sprzęt? Czy powinnam się najpierw skonsultować z lekarzem przed zakupem?![]()
seksuolodzy łódź
- Forum
- ↳ Kosmetyki, firmy i sprzęt kosmetyczny
- ↳ Zabiegi Gabinetowe
- ↳ Stylizacja paznokci
- ↳ Makijaż
- ↳ Pielęgnacja
- ↳ Inne
- ↳ Jak się odmłodzić
- ↳ Siła, witalność
- ↳ Kremy
- ↳ Suplementy diety