Uzależnienie

Szukasz porady dotyczącej pielęgnacji lub makijażu? Nie znalazłaś odpowiedzi w poprzednich kategoriach? Zajrzyj tutaj. na pewno ktoś Ci pomoże.
gość

Uzależnienie

Post autor: gość »

Terapia uzależnień - macie jakieś doświadczenie? Czy to była terapia z psychologiem cy w ośrodku zamkniętym? Czy umiecie o tym mówić swoim bliskim?
Zimała

Re: Uzależnienie

Post autor: Zimała »

Cześć. Uczył mnie psychoterapeuta, że trzeba o tym mówić i nie ma czego się wstydzić. Tylko poprzez uświadamianie i całkowite przyjęcie problemu - można go zwalczyć. Tak samo trzeba rozmawiać z alkoholikiem o jego uzależnieniu wprost, bez omijania tematu. Jeżeli chodzi o zamknięte ośrodki to nie mogę się wypowiedzieć, bo nie miałam doświadczenia, natomiast leczyłam się tutaj: https://www.esperal.edu.pl/kielce/ i jestem całkiem zadowolona! Więc jeżeli ktoś jest z Kielc i szuka przychodni to polecam serdecznie.
duśka123

Post autor: duśka123 »

Hej, mam pecha co do sąsiadów, zakłócają nasz spokój. Codziennie urządzają imprezy i spożywają alkohol, który powoduje bójki oraz kłótnię. To jest nie do zniesienia. Pewnie ośrodek terapii uzależnień Nefo by im pomógł. Co o tym myślicie? Macie jakiś inny pomysł?
Karoluś18

Post autor: Karoluś18 »

duśka123 pisze: ↑02 cze 2021, 11:00 Hej, mam pecha co do sąsiadów, zakłócają nasz spokój. Codziennie urządzają imprezy i spożywają alkohol, który powoduje bójki oraz kłótnię. To jest nie do zniesienia. Pewnie ośrodek terapii uzależnień Nefo by im pomógł. Co o tym myślicie? Macie jakiś inny pomysł?
Jak sam widzisz, picie alkoholu nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego też nie rób tego samego. Na pewno terapia mu pomoże.
___
wszywka alkoholowa szczecin
andżelika

Post autor: andżelika »

Również byłam uzależniona przez bardzo długi czas, ale na szczęście mąż namówił mnie bym zapisała się do ośrodka https://medox.org.pl/ i tutaj otrzymałam pomoc jak i wielkie wsparcie w walce z nałogiem. Teraz jestem całkowicie czysta, nie ciągnie mnie już do picia alkoholu
Pszczółka

Post autor: Pszczółka »

Cześć, czy wy też macie wrażenie że czasami tłumaczyć osobie uzależnionej dlaczego powinna pójść na terapię to jak walka z wiatrakami? Ja od wielu lat próbuję namówić mojego ojca na leczenie.. Nawet zerwałam z nim kontakt na 2 lata i nic :( Nie wiem już jak na niego wpłynąć.. Chciałabym umieścić go w ośrodku Forest bo słyszałam, że jest najlepszy ale nie mam pojęcia już jakich argumentów użyć.
śliwka

Post autor: śliwka »

Testy na obecność narkotyków i dopalaczy w moczu są skuteczne. Cechuje je wysoka czułość, więc są w stanie wykryć nawet niewielkie stężenie substancji w moczu. Sprawdź tutaj https://alkomaty.net.pl/32-narkotesty Istnieją co prawda przypadki błędnych wyników, ale są to sytuacji generalnie rzadkie. Istotny jest natomiast czas, który mógł upłynąć od zażycia narkotyku czy dopalacza.
Franek

Post autor: Franek »

Około 12% Polaków ma problem z nadużywaniem alkoholu. Jest to dość duży odsetek ludzi. I z tego co widzę, coraz więcej osób chętniej sięga po ten rodzaj używki. Uzależniony będąc w ciągu alkoholowym, rzadko kiedy jest świadom tego, że stracił kontrolę nad piciem i nie chce się leczyć. Dlatego tak ważne jest wsparcie bliskich, którzy pomimo tego zachęcą go aby poddać się np. terapii czy też zaszyciu alkoholowemu w Węgrowie. Metod walki z nałogiem jest wiele, warto też nakłonić taką osobę na wstępie na wizytę ze specjalistą.
alicjages

Post autor: alicjages »

Polecam Wam najlepszy ośrodek terapii uzależnień Wrocław. Moim zdaniem to jedyna skuteczna metoda, aby wyjść z uzależnienia. Pracują tam sami specjaliści, więc możemy być pewni co do jakości usług.
Awatar użytkownika
aneczka

Post autor: aneczka »

W walce z uzależnieniem przydatna może być pomoc psychologa. Dlatego właśnie warto rozważyć terapię uzależnień. Na przykład w Poradni Zdrowia Psychicznego Empatio. Wszystkie informacje na ten temat znajdziecie na stronie https://psycholog-ms.pl/terapia-uzaleznien/ .
presteme

Post autor: presteme »

Cześć, zastanawiam się nad tym, co zrobić, żeby mieć odpowiednie kroki przed sobą. Boję się wielu rzeczy i koleżanka wskazała mi centrum pomocy psychologicznej warszawa . Podobno mogę tam sobie pomóc. Ciekawi mnie jednak, jak wy to widzicie, jakie macie zdanie na ten temat.
miraa

Post autor: miraa »

Według mnie jak macie problem z uzależnieniami, to warto postawić na ośrodek leczenia uzależnień Zapowiednik. Dzięki nim możecie przejść przez skuteczną terapię, aby żyć zgodnie z harmonią swojego ciała, umysłu i ducha. Pamiętajcie, że mimo uzależnienia, nie jesteście z problemem sami.
Awatar użytkownika
dina

Post autor: dina »

Nie macie się czego obawiać, przecież dostępne są różne opcje leczenie uzależnień warszawa które oferują kompleksową pomoc w radzeniu sobie z nałogami. Profesjonalne ośrodki w stolicy zapewniają skuteczne terapie i wsparcie dla osób potrzebujących zmiany w swoim życiu, więc warto bliżej się tym zainteresować.
Daryl

Post autor: Daryl »

W Ośrodek leczenia uzależnień Kraków jednym z najważniejszych elementów jest zagwarantowanie anonimowości. Zdajemy sobie sprawę, że dla wielu osób dyskrecja jest kluczowa podczas procesu leczenia. Nasze standardy zapewniają pełną poufność, dzięki czemu pacjenci mogą skupić się na swoim zdrowieniu, nie martwiąc się o prywatność. W ośrodku każdy może czuć się w pełni swobodnie i bezpiecznie.
Awatar użytkownika
dina

Post autor: dina »

Tak się składa,że https://stopuzaleznieniu.pl/ to portal pełen cennych informacji o zdrowiu psychicznym i walce z uzależnieniami. Pomaga znaleźć odpowiedzi na trudne pytania i podjąć odpowiednie kroki.
ODPOWIEDZ